RAKK & AGY 2021

Az anyagvizsgálat elméleti és gyakorlati szakértőinek fóruma, figyelmet fordítva a fiatal szakemberek eredményeire és a fejlődési irányok áttekintésére.

2021. március 17-19.

Belépés

Diamond Congress Ltd. Diamond Congress Ltd.

Platina fokozatú támogató

Platina fokozatú támogató

Arany fokozatú támogató

Arany fokozatú támogató

Arany fokozatú támogató

Ezüst fokozatú támogató

Absztrakt

Előadások és kivonatok feltöltése

A Konferencia programja – a beérkező előadások számának és a jelentkezők által előnyben részesített témáknak a függvényében – plenáris, illetve tematikus szekciókból tevődik össze. A megnyitó szekcióban meghívott előadók átfogó képet adnak az anyagvizsgálat és a műszaki diagnosztika jelenéről és a fejlődéséről, illetve a vizsgálatokkal szemben támasztott elvárásokról.

A virtuális rendezvény során az előadások élő, online formában tekinthetők meg. Azon előadások, melyek rögzítéséhez hozzájárulnak a szerzők, a későbbiekben visszanézhetők lesznek a rendezvény online platformján. A szóbeli előadások hossza 20 perc, mely 15 perc prezentációból és 5 perc kérdések-válaszok részből áll. Kivételt jelentenek ez alól a meghívott előadók előadásai, melyek időtartama a fentiektől eltérhet.

A konferencia virtuális felületén rövid bemutatóval kísért poszter előadások is megtekinthetőek lesznek.

Mind a szóbeli, mind a poszter előadásra jelentkezőktől egy legfeljebb 300 szóból álló összefoglalót kérünk, melyet a regisztrációs adatlapjukon keresztül tölthetnek fel a konferencia honlapjára. Kérjük, hogy egyúttal nyilatkozzanak a benyújtott előadás általuk preferált formájáról is (szóbeli vagy poszter). A Konferencia Tematikai Bizottsága értékeli a benyújtott összefoglalókat és dönt azok elfogadásáról, illetve formájáról. Az elhangzott előadásokat online Proceedings kötetben fogjuk megjelentetni, továbbá válogatást közlünk belőlük az Anyagvizsgálók Lapjában.

Az előadásokból készített teljes kézirat paraméterei:

 • A beküldési/leadási határidő legkésőbb 2021. március 25.
 • Az anyagot előzetesen e-mailben: elesetele@diamond-congress.com várjuk docx formátumban.
 • A kéziratot, mely az előadások írásos változata, a következők szerint tagolva kérjük elkészíteni:
  • Az előadás címe
  • a szerző(k) teljes neve (a szerzők-társszerzők teljes nevét írják ki, a keresztnév senkinél ne legyen rövidítve)
  • a szerző(k) munkahelye
  • több szerző / több munkahely esetén felső indexbe helyezett számmal jelezzék a hovatartozást
  • a kézirat terjedelme: nincs korlátozva
  • MS Word, Times New Roman betűtípus, 12 pontos betűméret, szimpla sorköz
  • a szövegfile ne tartalmazzon fej- vagy láblécet
  • a rövidítéseket kerüljék, de ha szükséges akkor az első említésnél oldják fel.

Poszterelőadások

A poszterek a virtuális konferencia platform – az e-Vent.Space™ – „POSZTEREK” menüpontja alatt lesznek elhelyezve, a konferencia teljes időtartama alatt, illetve a rendezvény zárása után még egy hónapig megtekinthetők lesznek regisztrált résztvevőink számára.
A poszterszekcióval kapcsolatos részletes tájékoztatás ezen az oldalon olvasható, mely a szerzőknek és a részvevőknek egyaránt hasznos információkat tartalmaz.

Határidő: 2021. február 15.

Beküldéshez szükséges:
 • Poszter file formátum: A posztereket fekvő (landscape) .jpg vagy .png formátumban lehetőség szerint 1920*1080 pixel felbontásban
 • Absztrakt
 • Egy jó minőségi profilkép, melyet a virtuális konferencia zárt platformján teszünk közzé, a poszter előadókét a poszter szekcióban. Ez természetesen opcionális, de az egységes megjelenés miatt kérjük mindenkitől, hogy minél személyesebb arculatot tudjon ölteni a konferencia.
 • Javasolt: maximum 3-5 ppt dia segítségével (16:9 képarány ajánlott), élő szóban mutassák be poszterüket, melyet kamerakép és hang rögzítéssel tehetnek meg, de bármilyen kiegészítő anyagot fel tudunk tenni a poszterkép mellé, melyet a szerző szeretne közzétenni. Az így elkészített videó fájlt, lehetőség szerint .mp4 formátumban, a poszterrel egyidejűleg kérjük megküldeni 2021. március 1-ig az alábbi e-mailcímre: gergely@diamond-congress.hu

Poszterek személyes bemutatásának lehetőségei

Minden poszterhez tartozik egy szöveges chat felület, ahol az adott poszterrel kapcsolatosan a résztvevők kérdéseket tehetnek fel a poszter szerzője számra, illetve a poszter szerzője saját maga is fűzhet megjegyzéseket saját munkájához. A konferencia alatt végig működik ez a szöveges felület és kérjük a poszter szerzőit, hogy rendszeresen nézzék, illetve válaszoljanak a poszterük iránt érdeklődő kollégáknak. Természetesen van lehetőség az előadóval külön is felvenni a kapcsolatot. A konferencia után már más kapcsolattartási mód javasolt, hiszen a poszter szerzőitől nem várható el a felület ellenőrzése.

Ezek kívül lehetőség lesz, egy virtuális közösségi téren belüli személyes kapcsolatteremtésre is, de ez főként a kisebb csoportos megbeszélések kiszolgálására lesz alkalmas.